Известие

Collapse
No announcement yet.

Демонтаж на кората на задна врата на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Демонтаж на кората на задна врата на 156

Колеги, много ви моля, бихте ли обяснили как се сваля кората на задна врата на 156-ица с механчно стъкло. Целта на занятието е да достигна до тенекията на вратата отвътре.

Пуснах този въпрос в една друга тема, където той си беше офтопик отвсякъде, и напълно заслужено не получих отговор

Моля да кажете къде да търся винтове, къде се намират щипките, за които трябва да внимавам, трябва ли да се сваля (и как) манивелката за механизма на прозореца и има ли нещо друго, което трябва да се направи или да се има предвид? И има ли нещо по-специално при обратен монтаж?

Благодаря на всички, които ми помогнат със съвет!
    156-1,6-'98

Много лесно става.Махаш от дръжката на вратата (вътре) гуменото парче и под него има 2 шестограмчета.Развиваш ги и се маха дръжката.Излиза нагоре.Вътре се виждат две гайки 10 или 11 махаш и тях.Под дръжката за отваряне на вратата има малко капаче.Под него болтче- махаш го.Махаш пепелника,под него болтче- и то отива при другарчетата си.С дърпане на една страна излиза цялата пластмаса.Дръжката за прозореца
    се сваля малко кофти.От долната страна отвътре има скоба-махаш я и дръжката излиза.Отвиваш и пъпката дет заключваш вратата отвътре.После по спомени от лятото - всичко друго са щипки и дърпане.И си готов.Ипосле в обратния ред и късмет
    ALFA 156 1.8 TS '99 (polyurethaned by ФЕРАРИСТ & crew,rebuild engine by to6ko,vegatta & crew)sigpic & Alfa 145 1.6 TS `97

Comment

май трябва да се махне и кората на дръжката за отваряне на вратата и тя била малко опасна - в смисъл че лесно се чупи

също се маха и решетката на високоговорителя и се отвива самия говорител - това пак по спомени има една друга тема - напиши задна кора и ще я намериш там е обяснено подробно
      Honda CB 500
      Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
      Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
      Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Колега ето тука с картинки! http://alfa156.net/tech/fhandle.html Обяснено е за предна врата и ремнота е друг, но на задната винтовете са на същите места. Дръжката за отваряне на прозореца се сваля както е казал колегата. Има метална скоба която я държи около шлиците. Ако си свалял на Лада по същи начин мисля беше закрепването със скобата.
        Успех с щипките, би било добре да знаеш предварително къде се намират, щото обикновенно една почити винаги я счупват в сервизите след това е лесно защото като надигаш кората другите се виждат. Ако знаеш обаче къде са щипките и напъваш с отверка близко до щипката, вероятноста да я извадиш, а не да се скъса е по-голяма!
        Под кората има обезшумяващо "перде" от разпенен полиуретан. Внимателно го отлепваш с макетно ножче, след това се лепи с лепило "Момент" на Хенкел 2.50 тубичката може и Хелметекс или Хелмевект, щото е по-евтино, но след време се прецаква.
        Най-важното при извършването на тази операция е да си спокоен и да не бързаш.
        Успех!
        Have A Nice Day
        o/_______\o
        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
        []=о===о=[]

Comment

Колеги, много, много благодаря на всички вас! От утре я почвам!!!

Бяхте много мили и отзивчиви да ми помогнете, за което съм много признателен!
          156-1,6-'98

Comment

Колеги, много, много благодаря на всички вас! От утре я почвам!!!

Бяхте много мили и отзивчиви да ми помогнете, за което съм много признателен!
            156-1,6-'98

Comment

Working...
            X